איך תומכים בהורים בתהליך המעבר למוסד סיעודי?
לא בכדי נאמר "ביתו של אדם הוא מבצרו". כל אדם מרגיש בטוח בביתו שאותו הוא הקים וטיפח במשך השנים, אך כאשר אותו אדם נאלץ לעזוב את ביתו בשל מצב רפואי ירוד או מצב סיעודי, הוא חש קושי של ממש שיכול לבוא לידי ביטוי בסירוב לעזוב את ביתו. ייתכן כי ביתו אינו יכול לספק לו את הצרכים הפיזיים והרפואיים להם הוא זקוק, ולכן אין מנוס, אלא לחפש עבורו בית חם ותומך.
כאן נכנסים לתמונה בני המשפחה המגלים קושי רב, במיוחד אם מדובר על מצב רגיש שבו יקיריהם מסרבים לעזוב את ביתם ואינם מבינים את היתרונות שלבתי אבות סיעודיים. הבאנו בפניכם כמה טיפים שיסייעו לכם לתמוך ביקירכם בעת המעבר לבית אבות סיעודי.
הפתרונות המוצעים למבוגרים
רגע לפני שמקבלים החלטות, כדאי להכיר את האופציות הקיימות, כך תוכלו לנווט את יקירכם למקום המתאים ביותר עבורם, וכך לשדר ביטחון עוד בתחילת הדרך.
בית אבות ייעודי לעצמאיים – בית אבות שכזה מתאים לאנשים עצמאיים ובריאים הזקוקים לחברה וסיוע בפעילויות שונות כמו הכנת ארוחות חמות, ניקיון, כביסה, חיי חברה, פעילות ספורטיבית וסדר יום מובנה. פתרון זה יהיה נהדר למבוגרים המתגוררים לבדם והם יוכלו ליהנות מסביבה תומכת וחברתית.
בית אבות סיעודי – מוסדות אלה מתאימים לקשישים המתקשים לבצע לבדם פעולות יומיומיות כמו לאכול, להתלבש, להתקלח, לשלוט על הסוגרים ועוד. בבית אבות סיעודי הם יוכלו לקבל סיוע צמוד ממטפלים סיעודיים.
בית אבות מעורב – בתי אבות מעורבים מציעים אגפים שונים המתאימים למצבם הבריאותי של הדיירים. ידוע כי מצב הבריאותי משתנה ויכול חלילה להתדרדר, ולכן בתי אבות אלה מציעים אגפים של מבוגרם עצמאים, דיירים במצב סיעודי רגיל, דיירים במצב סיעודי מורכב הדורשים השגחה רפואית ותשושי נפש. מובן שהמחלקות נפרדות לחלוטין והפעילות בהם משתנה בהתאם למצבם של הדיירים במחלקה.
בית אבות לתשושי נפש – בית אבות זה מתאים למבוגרים שמצבם הפיזי תקין, אך הם תשושי נפש וזקוקים לתמיכה נפשית מצוות טיפולי שיסייע להם להתמודד עם מגבלותיהם השונות. בבתי אבות אלה הדיירים יקבלו תחושת ביטחון וסיוע לכל צרכיהם.
כך תתמכו ביקיריכם במהלך המעבר לבית אבות המתאים
תנו להם זמן
כפי שאמרנו, המעבר לבית אבות אינו קל עבור מבוגרים, ולכן כדאי לתת להם את הזמן להגיע למסקנה לבדם. נסו לטפטף להם מידי פעם על היתרונות של בית אבות, במיוחד בקשיים היומיומיים לדוגמה; "בבית אבות תוכל לקבל 5 ארוחות ביום", "בבית אבות תיהנה מחיי חברה תוססים ומגוון פעילויות" וכך הלאה.
שתפו את יקירכם בתהליך
חשוב לתת ליקירכם להיות חלק מהתהליך, ולא לקבוע להם עובדות.
הציעו להם לבקר בכמה בתי אבות כדי להתרשם, ספרו להם מה הערך המוסף של בית האבות, מהם הפעילויות והשירותים הניתנים וכו'. בכל מקרה, תנו להם את זכות הבחירה.
תמיכה כלכלית בסתר
אין זה סוד שהעלויות החודשיות של בתי אבות סיעודיים אינן זולות, ולפעמים ההתנגדות יכולה להיות דווקא מהצד הכלכלי. חשוב שלא להזכיר את הנושא הכלכלי, ואם מצבם הכלכלי אינו מאפשר, העבירו כספים לחשבונם, כך הם ירגישו בטוחים.
הבטיחו להיות בקשר – וקיימו זאת
לעיתים הפחד מהמעבר לבית אבות נובע מהחשש לניתוק מהמשפחה, ולכן העדיפו לבחור בית אבות השוכן בסמוך לבני המשפחה הקרובים והבטיחו ביקורים תכופים וכמובן קיימו את ההבטחה.
בהצלחה!